Maskinia och Atlas Copco nya partners

Maskinia och Atlas Copco nya partners

26 oktober 2016

Maskinia och Atlas Copco Construction Technique blir nya partners på Svenska marknaden för hydraulhammare och demoleringsutrustning. Området Maskinia kommer att sälja och marknadsföra inom Atlas Copco heter Construction Technique och innefattar inte bara hammare och demoleringsutrustning (allt vad en rivare kan behöva för sitt jobb), utan även vibroplattor, betongutrustning samt handverktyg.
Maskinia blir återförsäljare och utökar även servicen i Sverige av Atlas Copcos fulla sortiment av hydraulhammare och demoleringsverktyg. Maskinia kommer även att sälja de övriga delarna i Atlas Copcos sortiment så som vibroplattor och handverktyg, men som ett komplement till befintliga kanaler på marknaden.
-Det känns väldigt spännande att tillsammans med Atlas Copco utveckla den svenska marknaden. Vi har stora förhoppningar och är imponerade av Atlas Copco produkter på detta område, säger Maskinias VD Fredrik Holmquist.
Atlas Copco har under många år drivit försäljning och service själva på den svenska marknaden. De kommer på detta sätt närmre sina kunder som kommer att få ännu bättre service och rådgivning vid investeringar i Atlas Copcos produkter.
-Vi är övertygade om att vi tillsammans med vår återförsäljare Maskinia kommer att öka både våra marknadsandelar genom professionella säljare och servicetekniker, säger Tomas Ulander Business Line Manager på Atlas Copco.
Maskinia har under de senast 20 åren arbetat med hydraulhammare och demoleringsutrustning. Det finns god erfarenhet inom företaget för denna typ av produkter. De sista 5 åren har Maskinia varit generalagent för Montabert samt Everdigm men samarbetet har nu avslutats med de båda. Atlas Copco är ett av Sveriges äldsta och största verkstadsbolag och att få möjligheten att arbeta med deras kvalitetsprodukter i dess hemland kommer att ge många fördelar.
-Vi på Maskinia ser många fördelar med att jobba med en svensk leverantör, Atlas Copco. Utöver att de har världsledande kvalitetsprodukter får vi en närhet vid leverans av delar, support och service. Vi kan enkelt ge feedback och delta i produktutvecklingen, när våra kunder eller vi har idéer på förbättringar. Vi är övertygade om att våra kunder kommer uppskatta detta och att många andra kunder kommer överväga Atlas Copco och Maskinia vid sin nästa investering, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.
För eventuella frågor eller förtydliganden:
Maskinia, Fredrik Holmquist, 013-16 30 75, fredrik.holmquist@maskinia.se
Atlas Copco, Tomas Ulander, 08-74 39 550, tomas.ulander@se.atlascopco.com

Visa alla nyheter