Branschnyheter

Steelwrist France SAS - nytt franskt dotterbolag

15 jan 2019

Steelwrist, tillverkare av tiltrotatorer och redskap för grävmaskiner, stärker sin position på den franska marknaden genom att etablera ett lokalt bolag, Steelwrist France SAS.

Läs mer...

Mikael Kalldin, Crister Isaksson och Marcus Dressle är nöjda över samarbetet och att kunna få ut det bästa av varandra.

Sh bygg, sten och anläggning förvärvar Energigrävarna

15 jan 2019

Energigrävarna i Uppland AB är ett mindre företag specialiserade på anläggningsjobb och som verkat i Uppland sedan 2009. Energigrävarna vill nu utvecklas vidare och Sh bygg, sten och anläggning AB:s affärsområde Anläggning välkomnar ytterligare kompetens till verksamheten. I höstas inleddes därför ett förvärv som resulterade att Energigrävarna nu är en del av Sh bygg.

Läs mer...

Upplands Motor servar 50 nya biogasdrivna lastbilar för sophämtning i Stockholm

15 jan 2019

Renhållningsbolaget Urbaser har köpt 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar som ska användas i Stockholms Stad. Det är den största leverans av modellen som någonsin gjorts i Sverige. Bilarna kommer att köras på biogas som till stor del produceras av det matavfall som bilarna själva samlar in. Servicen görs av Upplands Motor i den nya fullserviceanläggningen i Länna i södra Stor-Stockholm.

Läs mer...

Enheterna är mycket slitstarka och lämpliga för både inom – och utomhusbruk och IP54-klassade för att klara både damm- och vattenstänk.  

Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätare

15 jan 2019

Avståndsmätarna har ergonimisk design, lättavläst färgdisplay med pekskärm och mäter upp till 100 meter. Detta ger noggranna beräkningar för en mängd olika applikationer. Peka och klicka för snabb och exakt mätning av avstånd, beräkningar av yta samt ytterligare funktioner! Bluetooth-anslutning är integrerad. Nya och förbättrade STANLEY FATMAX laseravståndsmätare mäter längre än du kan nå!

Läs mer...

Christian Knutsson och Christian Lenander, grundare på Klaravik, kan konstatera att deras företag fortsätter att växa.  

Klaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018

15 jan 2019

Under 2018 har Klaravik haft auktioner för maskiner, verktyg och fordon för över en miljard kronor. Det efter en tillväxt på över 50 procent under året.

Läs mer...

Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke Anläggning

15 jan 2019

Den 1 januari 2019 tillträdde Marcus C Nilsson rollen som affärsområdeschef för Veidekke Anläggning i Sverige. Per Brinck, tidigare affärsområdeschef tillsätts rollen som ansvarig för Specialenheter för Veidekke Anläggning.

Läs mer...

EZDown Reloaded monterad på en Nissan Navara.

EZDown Reloaded gör din pickups bakläm lätt som en fjäder

15 jan 2019

Den världsledande gasfjädertillverkaren Stabilus har tillsammans med den sydafrikanska samarbetspartnern ISA (Industrial Specialised Applications) legat i framkanten när det gäller säkerhetstänk runt pickups i många år. Nu lanserar man sin nya produkt - EZDown Reloaded.

Läs mer...

Hegelmann Transporte Group från Tyskland utökar sin flotta med 540 DAF XF 480 Super Space Cab.  

540 DAF XF för Hegelmann Transporte Group

15 jan 2019

Det internationella transportföretaget Hegelmann Transporte Group utökar sin flotta med 540 stycken DAF XF480 dragbilar med Super Space Cab. Lastbilarna kommer att levereras till det sydtyska företaget under 2019 och 2020. Det är den tredje stora ordern på kort tid för DAF Trucks efter beställningen på 400 lastbilar från Renewi och ordern på 1 500 lastbilar från Girteka Logistics.

Läs mer...

HBA är ny distributör av LAZER på den svenska marknaden.

10 jan 2019

Lazer Lamps är grundat på principen att leverera premiumprodukter och ljuslösningar i världsklass. Med över tio års utveckling i nära samarbete med motorsporten och tillverkning i England är Lazer Lamps specialister på LED teknologi. Produkterna erbjuder banbrytande prestanda till den kvalitet som fordonsindustrin kräver.

Läs mer...

Med en arbetshöjd på 14 meter befinner sig 4046-ED i den översta änden i GMG-serien av elektriska saxliftar.

Scantruck får ny agentur för amerikanska saxliftar

09 jan 2019

Scantruck utvidgar existerande program från Manitou och PB Platforms med både elektriska och terränggående liftar från GMG

Läs mer...

För andra året i rad är DAF det snabbast växande lastbilsmärket i Sverige  

Färska siffror visar: DAF snabbast växande importören av tunga lastbilar 2018

08 jan 2019

DAFs framgångssaga i Sverige fortsätter. När branschorganisationen BIL Sweden idag presenterade sina preliminära siffror för 2018 framgår att DAF har ökat försäljningen med hela 18 procent, vilket är mer än samtliga konkurrenter. Siffrorna innebär dessutom att DAF nu är landets näst störta importör av tunga lastbilar.

Läs mer...

Calle Lindgren på Mark & Bygg i Tyresö, i hytten, fick inte bara sin maskin utrustad som han ville, det var dessutom den 1000:e maskinen som lämnat Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna.  

Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna - fem år och 1 000 maskiner

08 jan 2019

I december 2013 öppnade Swecons nya utrustningsverkstad i Eskilstuna. Exakt 1 000 kundanpassade maskiner senare, är verkstadschef Ove Eriksson positiv till framtiden. – Ja, efterfrågan på våra standardiserade utrustningspaket till fasta priser ökar stadigt.

Läs mer...

Nya Actros och Sprinter från Mercedes-Benz hade båda premiär 2018.

Bra år för Mercedes kommersiella fordon

08 jan 2019

2018 blev ett bra år för Mercedes kommersiella fordon. På transportbilssidan ökade marknadsandelen för femte året i rad, och på lastbilssidan fick man sin största order någonsin vilket skapat ett bra utgångsläge för 2019.

Läs mer...

DAF Trucks har levererat sin första helt eldrivna lastbil till den nederländska butikskedjan Jumbo.

Jumbo får sina första DAF CF Electric

28 dec 2018

DAF Trucks har levererat sin första helt eldrivna lastbil till den nederländska butikskedjan Jumbo. CF Electric har utvecklats genom ett samarbete mellan DAF och VDL och används till att leverera varor till Jumbos butiker i södra Nederländerna. Jumbos VD Frits van Eerd fick nycklarna till DAF CF Electric av DAF Trucks VD Harry Wolters och Willem van der Leegte, VD för VDL Groep.

Läs mer...

Förarstöd krävs för att låsa upp skogsmaskinernas potential

28 dec 2018

Big five – Skogforsks studie av fem stora slutavverkningsskördare visar att det krävs bättre förarstöd för att fortsätta höja prestationsnivån i skogsbruket.

Läs mer...

Swecon växlar upp samarbetet med Rally Sweden tillsammans med Volvo Construction Equipment

21 dec 2018

Nästa års upplaga av Rally Sweden är i mångt och mycket en kopia av tidigare års framgångskoncept: ett utmanande och publiklockande event med drag av folkfest i Värmlandskogarna. Med en avgörande skillnad. – Med Swecon och Volvo Construction Equiment som huvudsponsor 2019, skapas ännu bättre möjligheter att utveckla tävlingen, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Läs mer...

Vimek rekryterar ny area manager

21 dec 2018

Skogsmaskinstillverkaren Vimek har anställt Stefan Asp som ny area manager med ansvar för Vimeks försäljning i Sverige och Norge.

Läs mer...

Med en maskinpark värd flera miljoner har entreprenadfirman valt utrustningskontroll från ABAX. Foto: Carl-Johan Jochnick

Såhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinerna

14 dec 2018

Med ett digitalt system för utrustningskontroll och spårningssystem får entreprenadfirman Topent AB full kontroll över deras maskinpark och effektiviserar användningen av maskinerna, som är värda flera miljoner.

Läs mer...

Frits Hoefnagels (vänster) och hans son Nicky är stolta över sin park med klassiska DAF-lastbilar.

DAF har hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersiellt

14 dec 2018

"Vår lastbil må vara 50 år gammal, men den har fortfarande lång väg kvar till pensioneringen". Efter en internationell sökning har DAF hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersiellt - och den används nästan dagligen.

Läs mer...

Rototilt bygger ut fabriken i Vindeln

12 dec 2018

Rototilt spår fortsatta framgångar och väljer att bygga ut fabriken i Vindeln med mer än 3000 m². – Det känns jätteroligt att få göra detta. Vi byggde en helt ny fabrik 2007 och var då 42 anställda. Idag är vi över 200 medarbetare och att expandera fabriken är verkligen ett bevis på att vår exportsatsning tagit fart, säger Tord Johansson produktionschef hos Rototilt. Ambitionen är att den nya fabriksdelen ska vara klar årsskiftet 2019/2020.

Läs mer...

Visa alla nyheter